Címer 1.

GARVITTAX
A név egy szó-, és betűmozaikból áll össze.

GAR: egyik névadó alapítónk családnevének első három betűje
VIT: másik névadó alapítónk családnevének első három betűje
T: Trumpho, latin szó, amelynek jelentése: diadalmaskodik
A: Audens, latin szó, amelynek jelentése: merész, bátor
X: Xenia, latin szó, amelynek jelentése: vendég ajándék
A három latin szó, amely a meccsek előtti köszönésünkben is felhangzik jelzi, hogy bátran megyünk csatába a diadal reményében, ugyanakkor tiszteljük és megajándékozzuk vendégeinket, akiket mi nem az ellenségeinknek tartunk.

CÍMER:
A címerben a csapat alap színei váltakoznak és néhány fontos elem látható benne!
- a vörös szín az erőt, a bátorságot és hatalmat jelképezi,
- a fekete az eleganciát és az alázatot,
- az arany a bölcsességet, az örömöt valamint a precízséget,
- az 1996 az alakulásunk évét
- a feliratok értelemszerűek
- a háttérben, valamint a glóriában a labda a sportágat jelzi
- a karika alak a glóriát, amely a dicsőségre, hírnévre utal
- a pajzs pedig a lovagiasságot, harciasságot, hősiességet jelzi.

A csapatunk mindig is baráti kapcsolatokon alapult!

1996-ban néhány fiatal labdarúgó úgy döntött, hogy jó lenne teremben is megmérkőzni! Az alakulást ekkora tehetjük, a csapat a Gyémántok nevet kapta és az első hivatalos megmérettetése a fenti év decemberében Mezőkövesden megrendezett LUCA KUPA-ra tehető.

Évekig tornákra jártak a fiúk! Bár nem feltétlenül sikerekkel volt kikövezve az út, de az biztos, hogy aki felvette csapatunk mezét az mindig jó szívvel emlékszik vissza a meccsekre!

Egy idő után bajnokságokba is beneveztünk, így szerepeltünk az Ágasegyházi Városi, a Mezőkövesdi Városi, a Vác Városi, a Göd Városi bajnokságokban. Játékosaink az ország minden szegletéből érkeztek – hiszen örömmel találkoztunk.

2009-től kezdődően a Garvittax Kft. egyre több ízben szponzorálta a csapatot, ami leginkább nevezési-, utazási-, és egyéb költségek térítésében jelentkezett, így ekkortól már leginkább ezt a nevet használtuk.

2013-ban jött el annak az ideje, hogy csapatunk komolyabban is beírja magát a sportág történelmébe! Névadó szponzorunknak a már jól megszokott Garvittax Kft. jelentkezett, így ezen a néven szerepelünk a bajnokságban!
Első évünkben az NB2 Közép Csoportjában a 9-ik helyen végzett az együttes, majd a rájátszásban a 3-ik helyet szerezte meg, ami az előzetes célkitűzésekkel összhangban volt.

A 2014-es év már az NB1-es szereplést is meghozta a klubnak, hiszen a Strandlabdarúgó NB1-ben, azaz a nemzeti Strandlabdarúgó Ligában is szerepeltünk, ahol a 8-ik helyen zártunk.

Klubunk igyekezett tovább fejlődni, hiszen a 2014/2015-ös szezonban is a futsal NB2-ben játszott, míg a Strandlabdarúgó NB1-ben már győzelmeket is ünnepelhetett.

2015/2016-ban egyesületünk nagyot lépett előre, hiszen az immáron “szokásos” futsal NB2-es szereplést, a füves labdarúgó változatban Megyei I. osztályú indulással fejeltük meg. Utóbbiban a Nógrád Megyei bajnokságban találhattak meg az érdeklődők. Az év igazán “sikeresnek” tekinthető, hiszen csapatunk az átalakított, megerősített Strandlabdarúgó NB1-ben kiharcolta a bennmaradást, többek között az FTC-t is megelőzve. Nagy pályás csapatunk a megyei első osztály tizenkettedik helyére futott be. A két viszonylagos siker a futsal csapatunk kárára ment, amely ebben az évben picit gyengébben szerepelt az NB2-ben!

A 2016/2017-es szezonban a futsal NB2-es bajnokság átalakításra, megerősítésre került, így célunk az első hatba kerülés! Rendkívül erős mezőny alakult ki és csak a legjobb hat csapat maradhatott bent a nemzeti második ligában. Sajnos az utolsó fordulókban visszacsúsztunk a hetedik helyre, amely hiába a történetünk legjobb eredménye volt, kiesést jelentett. Nagy pályás változatban ebben az évben csak a megyei harmadosztályban indultunk el. Szintén egy nagyon erős bajnokságot fogtunk ki, az ország talán legerősebb megyei harmadosztályú pontvadászatát, azonban így is sikerült befutnunk a dobogóra. A Strandlabdarúgó NB1-ben toronymagasan a legjobb játékunkat sikerült bemutatni, amely a történelmileg is legjobb eredményt, a hatodik helyt hozta meg számunkra!

A bajnokságok mellett több siker is kövezte utunkat, hiszen a megyei bajnokságot egyszer a felnőtt csapatunk megnyerte (egyszer második, egyszer harmadik lett), míg öregfiúk csapatunk bronzérmet szerzett. Kétszer a gólkirályi címet is eltudtuk hozni. Külön büszkeséggel tölt el minket, hogy két játékos a Garvittaxból elindulva jutott el a Magyar válogatottságig.

Az évek elteltek, a játékosok folyamatosan cserélődnek, de a jó hangulat, a baráti kapcsolatok mindörökké megmaradnak és ez a szellemiség járja át az öltöző és a szurkolóink által elfoglalt lelátó terét is.