Válaszol: Gieber Gyula

Az év eleji felvezető interjú-sorozatunk második vendége Gieber Gyula volt. Lássuk miként vélekedik a csapatról!

A közönség “Gyuszika”-ként ismeri, immáron több, mint egy éve. Az első pillanattól kezdve futsal csapatunk tagja volt a 92-es szám gazdája. Eddigi teljesítménye miatt nem kell szégyenkezni, hiszen Garvittax címerrel a szerelésén eddig 34 mérkőzésen 23 gólt szerzett, amely mutató az NB2-ben még jobban fest.

Gyuszika 2.

 HONLAP: A nyáron, az alakuláskor kerültél hozzánk! Mik voltak az első tapasztalataid és miért minket választottál?

GGY92: A csapat kapcsán a legelső tapasztalatom az a csapaton belüli hangulat, amit kiválónak találtam. Azért a Garvittax-ot választottam, mert pár akkori nagy pályás csapattársam is itt kezdte el a futsal pályafutását és persze életem eddigi legkiválóbb edzőjével mind emberileg, mind szakmailag Vitányi Lászlóval dolgozhatok a csapat sikereiért.

HONLAP: Hogyan értékeled az eddigi futsal szereplésed csapatunkban?

GGY92: Még csak tanulom a futsalt hiszen ez volt a legelső évem kispályás változatban, de teljesítményemmel az első év alapján főleg a rájátszásban nyújtott teljesítményem után elégedett vagyok.

HONLAP: Mi az amivel nagyon elégedett vagy a csapat kapcsán és mi az amin változtatni kellene véleményed szerint?

GGY92: Mint már említettem a hangulat nagyszerű, nincs széthúzás a csapatban, minden játékos jóba van mindenkivel, és nem utolsó sorban az eredményekkel is elégedett vagyok, ugyanis az alapszakaszban és a rájátszásban is sikerült kiharcolni a kitűzött célokat.

Gyuszika 1.

HONLAP: Mennyire vagy elégedett az érkezőkkel, mit gondolsz a távozókról? Szerinted erősödtünk vagy gyengültünk?

GGY92: Az érkezőkkel elégedett vagyok, biztos vagyok benne, hogy hozzá fognak tudni tenni a csapat teljesítményéhez..A távozókat teljes mértékben tudják majd helyettesíteni, de ki kell emelnem Nagy László távozását, aki a védelemből hiányozni fog. Összességében erősödött a csapat.

HONLAP: Mi az egyéni célod és mi a csapattal a célod az előttünk álló bajnokságban? Mikor lennél elégedett magaddal és a csapattal?

GGY92: Sokkal több gólt szeretnék szerezni a következő bajnokságban. Szeretnék még inkább a csapat húzóembere lenni, állandó kezdőként szeretném beverekedni magam a keretbe és sokkal jobban a kis pályára akarok koncentrálni, ezért is váltottam csapatot nagy pályán! A csapatot az idei szezonba erős középmezőnybe várom.

HONLAP: A 2014/2015-ös bajnokságban kik lehetnek a gárda húzóemberei, kitől vársz jó játékos – akár védekezésben, akár támadásban?

GGY92: A csapat összes játékosától idén jobb teljesítményt várok, de csak akkor fognak jönni az eredmények, ha úgy megyünk ki minden egyes bajnokira mint csapat, nem pedig egyénieskedve!

Gyuszika 3.

HONLAP: Pályára léptél a Strandlabdarúgó NB1-ben is! Hogyan értékeled az első szezonunkat?

GGY92: Óriási megtiszteltetés volt, hogy kipróbálhattam magam NB1-ben. Ugyan az első évünk nem a legszebbre sikeredett annak ellenére, hogy helyenként igen jól játszottunk – mást ne mondjak MLSZ hivatalos honlapja is írta ezt az oldalán. Bízom benne, hogy jövőre már sokkal több rutinnal és eséllyel lépünk a homokra.

HONLAP: A füves változatban egyesületet váltottál, azonban a sok megkeresés ellenére futsalban továbbra is minket erősítesz! Minek köszönhető ez?

GGY92: Nagyon jól érzem magam a Garvittax színeiben. Úgy tudom, a vezetőségnek igen komolyak a célja, ha nem is a 2014-2015 szezonra, de 2015-2016-ra már biztosan, ezért nem is volt kérdés, hogy itt maradjak.

HONLAP: Egy mondatban üzenj a csapatnak, a szurkolóknak!

GGY92: CSAK A GARVITTAX!

Most sem maradhat ki a csapat edzője, Vitányi László, akit “Gyuszika” név szerint is megemlített az interjújában. Lássuk, miként vélekedik az elmondottakról és a játékosról:

” Egy edzőnek mindig jól esik, ha valamelyik játékosa dicséri. Gieber Úr nagy pályán is a kezem alatt szerepelt több éven keresztül, talán ezért alakult ki ez a “fals” véleménye rólam. A viccet félretéve! Jól látja Gyuszi a csapaton belüli teljesítményét és helyzetét. Jelenleg még csak bizonyos időszakokban képes jó teljesítményre, amely viszont már nem igazán megengedhető nála, hiszen 22 éves. Tőle már több jó játékos várok, mint rosszat. A rájátszásba végre remek játékkal és gólokkal segítette a csapatot, ezt a formát igyekszünk konzerválni. Gyors, technikás játékos, de túl sokat jár az agya játék közben, ez pedig nem jó. Jobban örülnék, ha a játékvezetőkkel történő diskurzus során gondolkodna, akkor talán kevesebb sárga és piros lapot kapna. A nagy pályás csapat váltás nem biztos, hogy jót tett neki, hiszen alacsonyabb osztályba igazolt, de ha a felszabadult idejét és energiáját a futsalra fordítja, akkor jól jöhet ki belőle. A kezdőcsapat közelében van, csak rajta múlik, hogy hányszor kerül be és ezzel egyenesen arányosan jobb csapatok kapuja kinyílik-e előtte! “