Bocsev Balázst kérdeztük

Az új évad előtt igyekszünk néhány játékost megszólaltatni. Megkérjük őket, hogy őszintén mondják el véleményüket a csapatról, a körülményekről! Első “áldozatunk” a csapat 11-es számú játékosa Bocsev Balázs volt.

A szurkolók által csak “Bocsinak” becézett játékost 2014. januárjában igazoltuk le. Eddig 13-szor lépett parkettre az NB2-ben csapatunk szerelésében, amelyeken kilencszer csengetett az ellenfél portáján!
Bocsi 1

HONLAP: A téli holt szezonban kerültél hozzánk! Mik voltak az első tapasztalataid és miért minket választottál?

BB11: Egy kedves barátom, invitált ,hogy csatlakozzak a csapathoz, plusz régóta szerettem volna futsal nb2-ben is kipróbálni magamat, mivel mindig is inkább a kispályás technikásabb játék állt közel hozzám. Az első meccsen sikerült megismerkednem a játékosokkal, előtte ugyanis senkihez nem volt szerencsém, ez egy dunaújvárosi turné keretén belül történt meg. Mondjuk úgy, hogy az első tapasztalatom nem volt túl fényes a utazás alatti „lelkesítő beszélgetések” után, de aztán ez megváltozott és kialakult.

HONLAP: Hogyan értékeled az eddigi futsal szereplésed csapatunkban?

BB11: Úgy gondolom, hogy a kezdeti nehézségek (ismeretlen játékstílus, ismeretlen játékosok) ellenére, hamar sikerült beilleszkednem, és szerintem a többiekkel is sikerült kialakítanom egy jó kapcsolatot mind a pályán belül mind a pálya szélén.

HONLAP: Mi az amivel nagyon elégedett vagy a csapat kapcsán és mi az amin változtatni kellene véleményed szerint? 

BB11: A közösség szerintem irigylésre méltó, minden edző egy ilyen légkörű csapatot szeretne a kezei között tudni. Változtatni viszont még van mit bőven, gondolok itt az edzéslehetőségre főleg, mert ahhoz h sikeresebb legyen az év, nem elég igazolni, össze is kell csiszolni a csapategységet.

HONLAP: Mennyire vagy elégedett az érkezőkkel, mit gondolsz a távozókról?

BB11: Mindenféleképpen elégedett vagyok az érkezőkkel, mert például az egyik legjobb barátomat is a csapatban tudhatjuk most már, akivel nevelkedtem és azóta is rengeteget mozgunk együtt. A többi érkezők közül viszont még nem találkoztam  mindenkivel ebben a sportágban, de ugy gondolom első benyomásra h csak is a csapat hasznára lesznek.

HONLAP: Szerinted erősödtünk vagy gyengültünk? 

BB11: Erősödtünk, mind védekezésben mind támadásban, már csak egy jó alapot kell lefektetni, és jönni fognak a sikerek.

HONLAP: Mi az egyéni célod és mi a csapattal a célod az előttünk álló bajnokságban?

BB11: Kirobbanthatatlan és stabil tagja szeretnék lenni a csapatnak, és a kanadai táblázatot vezetni, gólpasszok terén nem de gólok szempontjából még van elmaradásom a csapat felé. Úgy gondolom, ha sikerül kiépíteni a csapat magját, stílusát, és összecsiszolódik a társaság , akkor a 4-5 hely már nem csak álom, hanem realitás is.

HONLAP: Mikor lennél elégedett magaddal és a csapattal? 

BB11: Ha az előző kérdésre tett válaszom beigazolódik. 15 meccs\ 20gól\20 gólpassz :) , és egy 4. pozíció begyűjtése

Bocsi 2.

HONLAP: A 2014/2015-ös bajnokságban kik lehetnek a gárda húzóemberei, kitől vársz jó játékot – akár védekezésben, akár támadásban? 

BB11: Remélhetőleg mindenkire fontos szerep jut, nem akarok kiemelni senkit, ez nem az én dolgom, én személy szerint a csapattól várom a jó teljesítményt mindkét fronton, előre és hátra is, de főleg előre :)

Bocsi 3.

HONLAP: Pályára léptél a Strandlabdarúgó NB1-ben is! Hogyan értékeled az első szezonunkat?

BB11: Nagyon örülök, hogy szerepelhettem az NSL-ben, régóta tervezem, hogy újra megpróbálkozom, de a térdem sose engedte, de idén szerencsére nem hátráltatott a sérülésem. Vegyes érzéseim vannak a teljesítményünkkel kapcsolatban. Egyrészt örülök, mert van pár ember közülünk akit lehet meg fognak keresni más csapatok is jövőre, és jól alkalmazkodott a kihívásokhoz, és persze az első mindig tanulóév, ki kellett ezt is próbálni. Másrészt viszont maradt bennem tüske egyes meccsek után, hiszen sokkal többet kellett volna ebből kihoznunk, de a körülmények, a homok, a labda, a nap, és egyéb külső tényezők is befolyásolták, emberek, de főleg a csapat teljesítményét.

HONLAP: A füves változatban egyesületet váltottál, azonban a sok megkeresés ellenére futsalban továbbra is minket erősítesz! Minek köszönhető ez?

BB11: Úgy gondolom van még bőven hova fejlődni, egyénileg és csapatszinten is, addig nem érzem jogosnak a váltást míg nem érünk el valamit közösen, együtt kezdtük el, csináljuk végig.

HONLAP: Egy mondatban üzenj a csapatnak, a szurkolóknak! 

BB11: “Csak a Garvittaxxxx állé!”, strandfoci után nem akartam találkozni senkivel egy darabig, de most már legyen valami, kezdődjön a szezon!!!

Természetesen a csapat edzőjét, Vitányi Lászlót is megkérdeztük “Bocsi” véleményéről. Lássuk, miként vélekedik az elmondottakról és a játékosról:

” Nagyon örülök, hogy Balázs ilyen véleménnyel van csapatunkról. Nagyon tehetséges játékosnak tartom, olyan családból származik, ahol remekül látják és értik a labdarúgást, így bármikor szakértő tanácsokat kaphat otthonról is. A csapatunk elindult egy úton, amelynek az elején jár. Bocsevra hosszú távon számítok, csak rajta múlik, mikor válik véglegesen kihagyhatatlanná. Én nagyon szomorú lennék, ha a bajnokság közben vagy akár jövő nyáron távozna tőlünk! Neki az a küldetése, hogy minket vezessen a tabellán egyre feljebb, erre meg fogja kapni a lehetőséget tőlem. Valóban, a gólokkal picit hadilábon áll, de a 13/9-es mutató nem szorul magyarázatra, azonban tény: több van benne. Az edzésekre vonatkozó felvetése jogos, már munkálkodunk azon, hogy többet tudjunk edzeni! Bízom benne, hogy Balázs elhagyja azon rossz szokását, mely szerint egy-egy rosszabb megmozdulás után látványosan “duzzog”. A technikás, gyors játékára nagy szükségünk lesz. Biztos, hogy idén is húzóemberünk lesz! “