A kereszttűzben Bagdi Sándor

Az immáron szokásos kérdezz-felelek mai áldozata Bagdi Sándor volt. Humortól sem mentes véleményét itt olvashatják.

Az ország egyik részének a “mi Sanyink” kifejezésről az MTK kiválósága Torghelle ugrik be, azonban a futsal berkeiben kérdés sem férhet hozzá, hogy ez a becenév a Garvittax 12-sét, Bagdi Sándort illeti meg. Sanyi az elmúlt szezonban 12 mérkőzésen egyszer csengetett!

Honlap: A nyári kezdéskor kerültél hozzánk! Mik voltak az első tapasztalataid és miért minket választottál?

BS12: Azért választottam a Garvittax csapatát, mert mind a játékosok, mind az edző közel áll-állt hozzám, már a csapat megalakulása előtt is. A labdarúgás is közel áll hozzám, de eddig még nem volt szerencsém a futsalhoz. Nagyszerű érzés egy ilyen csapatban játszani, öröm-boldogság.

HONLAP: Hogyan értékeled az eddigi futsal szereplésed csapatunkban?

BS12: Szerintem híres sztár lesz belőlem. Viccet félretéve, sajnos van egy komoly térdsérülésem, ami megakadályoz a folyamatos jó játékban. De ebben az évadban még több meccsen szeretnék ott lenni a csapattal, segíteni őket, a sérülésemtől függetlenül.

Bagdi 2.

HONLAP: Mi az amivel nagyon elégedett vagy a csapat kapcsán és mi az amin változtatni kellene véleményed szerint?

BS12: A hangulat mindennél fontosabb az én olvasatomban. Lehetnénk bajnokok is, ha utálnánk egymást… Ez a csapat barátokból áll, egymáshoz közel álló emberekből. A célunk ugyanaz, minél több győzelmet elérni. Sajnos ez a tavaly nem nagyon jött és ez az ami hiányzik az együttesből, bízom benne, hogy ebben az évben sok örömöt fogunk magunknak szerezni.

HONLAP: Mennyire vagy elégedett az érkezőkkel, mit gondolsz a távozókról? Szerinted erősödtünk vagy gyengültünk?

BS12: Nem sokat tudok az érkező emberekről, kivéve Vigh Attiláról. Kiíáncsi vagyok mit fognak nyújtani, de mindenképp erősítést jelenthetnek. A távozó emberek miatt sajnálom a csapatot, leginkább Nagy Laci miatt. Húzóembere volt az együttesnek, amikor pályán volt.

HONLAP: Mi az egyéni célod és mi a csapattal a célod az előttünk álló bajnokságban? Mikor lennél elégedett magaddal és a csapattal?

BS12: Szeretném, ha az élbolyban végeznénk, sok nagyszerű, emlékezetes győzelemmel. Magammal pedig akkor lennék elégedett, ha nem fáradnék el minden meccsen 3 perc alatt, Illetve ha tudnám segíteni a csapatot gólokkal és gólpasszokkal.

HONLAP: A 2014/2015-ös bajnokságban kik lehetnek a gárda húzóemberei, kitől vársz jó játékot – akár védekezésben, akár támadásban?

BS12: Én Bocsev Balázsban, Kovács Arnoldban, Gieber Gyulában, Menyhei Zoltánban látom a messiást , szerintem ha ők beindulnak (márpedig befognak) akkor nem lesz ellenfél. Védekezésnen viszont többet várok a játékosedzőnktől, Vitányi Lászlótól.

HONLAP: Nem léptél pályára a Strandlabdarúgó NB1-ben is! Miért maradtál ki a keretből, miért nem játszottál?

BS12: Akartam menni, de sajnos a körülmények ezt most nem engedték. Ahogy már korábban olvasni lehetett, a jobb térdem már nem olyan mint rég. Félő lett volna, hogy a talaj miatt megsérülök és így nem tudtam volna segítségre lenni a futsal csapatomnak.

Bagdi

HONLAP: A füves változatban nem igazán szerepelsz, holott korábban a megye első osztályban is játszottál! Minek köszönhető ez?

BS12: Ahogy az előző kérdésnél válaszoltam, itt is ugyanaz a probléma. Ahhoz, hogy több változatban is foglalkozz ezzel a sporttal egészségesnek kell lenni. Teljesen. Egyébként meg egy klub sem érdeklődött irántam, pedig az átigazolási díjam csupán 2 molnárkocsi akácfa.

HONLAP: Egy mondatban üzenj a csapatnak, a szurkolóknak!

BS12: A csapatnak: Örülök, hogy megismerhettem az összes társat és izgatottan várom az új arcok első mozzanatait. Köszönöm, hogy a csapatban lehetek. A szurkolóknak: Kevesen vagytok sajnos, de hiszem, hogy idővel a játékunk miatt meggyarapodtok és buzdítotok minden egyes mérkőzésen.

Talán az eddigiek alapján most a legaktuálisabb az edző, Vitányi László megszólaltatása, hiszen “Sanyi” kritikával illette a nyilatkozatában. Vajon meginog a helye?

” Dehogy inog – nevetett fel Vitányi László -, hiszen eddig sem igazán volt helye benne. Én örülnék a legjobban, ha három percet bírna, de a felével is be kell érnünk. Az internetes portálok korántsem értékelik két kocsi akácfára a játékost, a legvalószínűbb, hogy nekünk kellene fizetni, hogy elmenjen… A viccet félretéve! Sajnos Sanyinak valóban komoly térdproblémái vannak, ezért nem tudta olyan mértékben kivenni a csapat meneteléséből a szerepét, ahogyan azt szerette volna és ahogyan azt elvártam volna. Az idei nyáron eléggé elszántan készül a folytatásra, így talán joggal bízhatok benne, hogy többször is el fog sülni a rettegett nyírbélteki balos! Remélem sokszor a keretben lesz és a javuló erőnlétének köszönhetően egyre többször csillogtatja meg technikai tudását! Meggyőződésem, hogy ha fejben a meccsre tudna koncentrálni és a sérülése nem akadályozná, akkor jelentős erősítése lehetne a csapatunknak! “